U ontvangt deze nieuwsbrief van het Mantelzorgplatform Meppel, omdat u zich hiervoor heeft ingeschreven.

Wordt de nieuwsbrief niet goed getoond?
Bekijk het in je browser.

 

nieuwsbrief             jaargang 3 | nummer 7 | september 2017

 
MANTELZORG
JONGE MANTELZORG
RESPIJTZORG
 

Agenda

20 september 2017
20.00 - 21.30 uur

Alzheimercafé

CCM De Plataan
Vledderstraat 3, Meppel

Stelle Braam
"Ik heb Alzheimer"


5 oktober 2017
13.45 - 16.00 uur

Parkinsoncafé

Reestoord
Zuiderlaan 134, Meppel

 

Bingo18 oktober 2017
20.00 - 21.30 uur

Alzheimercafé

CCM De Plataan

Vledderstraat 3, Meppel

 

Nabijheid en Dementie

 

 

Uitnodiging CPM 

Het Contactpunt Mantelzorg Meppel (CPM) nodigt u uit voor een sportieve middag bij Pitch en Putt in Koekange.

 • Datum : 22 september 2017
 • Tijd : 14.00-16.30 uur incl. consumpties
 • Plaats : Pitch en Putt - Weerwille 16, Ruinerwold
 • Aanmelden vóór 18 september via
  E: secretariaat@welzijnmw.nl
  T: 085-2731444
 

Klimmen en kletsen

Dinsdag 29 augustus hebben we met 14 kinderen een warme maar vooral leuke dag gehad. Om te beginnen zijn de kinderen getrakteerd op een lunch bij het kantoor van Welzijn MensenWerk. Na de lunch zijn we samen naar het klimpark gewandeld. Daar konden alle kinderen op hun niveau klimmen. Op verschillende hoogtes was er wat voor de kinderen. De meeste kinderen begonnen op het parcours van 4 meter. Er waren twee stoere jongens die meteen de hoogte in gingen en startten op het parcours van 10 meter hoog. Aan het eind van het klimfestijn mochten alle kinderen nog naar beneden via de tokkelbaan. Ondanks de hitte zagen we vooral lachende gezichten. En ondanks de hoogte zagen we vooral moedige kinderen die vol plezier de verschillende parcoursen trotseerden. Aan het eind van de middag liepen we weer terug naar het kantoor om terug te kijken op een geslaagde activiteit. Wij hopen alle kinderen de volgende activiteit weer te zien!

 

Mantelzorg Awards 2017

Mantelzorgers nomineren hun beste steun. Ook dit jaar worden de Mantelzorg Awards uitgereikt aan bijzondere mensen die een mantelzorger steunen. Mantelzorgers kunnen tot en met 8 oktober hun beste steun nomineren via www.mantelzorgawards.nl.

 

De genomineerden kunnen op allerlei manieren een mantelzorger steunen. Het gaat om kleine, eenvoudige voorbeelden van medemenselijkheid die voor mantelzorgers het verschil maken. Uit alle genomineerden selecteert de jury tien finalisten die vanaf 17 oktober doorgaan naar de stemronde van de Mantelzorg Awards.

Vanaf 17 oktober tot en met 31 oktober 2017 kan er gestemd worden op de tien finalisten via www.mantelzorgawards.nl. Op 10 november reikt Irene Moors de Mantelzorg Awards uit in de gemeenten van de drie finalisten met de meeste stemmen.

De initiatiefnemers
Annette Stekelenburg, Marjo Brouns en Cora Postema, allen zelf mantelzorger, zijn de initiatiefnemers van de Mantelzorg Awards. Hun doel is mensen te helpen zich meer bewust te worden van hun eigen behoeften als mantelzorger en om hier uiting aan te geven. "We willen daarmee ook de mensen om hen heen en instanties stimuleren om te vragen naar wat iemand nodig heeft in plaats van dat voor een mantelzorger in te vullen" aldus Cora Postema.

 

Training Opkomen voor Jezelf 

Op 10 oktober gaat de training Opkomen voor Jezelf van start. Deze training is voor (jong)volwassenen. De training zal gegeven worden door Anique Bleumink (MEE) en Michiel Roggeveld (Welzijn MensenWerk). Ken je mensen die op zoek zijn naar een assertiviteitstraining of waarvan je denkt dat die persoon er wellicht iets aan kan hebben dan kan je die persoon bij ons aanmelden.

 

De training bestaat uit een startbijeenkomst (10 oktober) waarbij er kennis wordt gemaakt, informatie wordt uitgewisseld en doelen worden opgesteld met de deelnemers. Vervolgens zijn er zes trainingsavonden waarbij de inhoud wordt afgestemd op de leerdoelen van de deelnemers. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen: Kennismaken & lichaamstaal / Complimenten geven & ontvangen / Gevoelens herkennen & uiten / Grenzen stellen / Nee zeggen / Opkomen voor je mening / Feedback geven & ontvangen.

 

Uit een eerdere training is gebleken dat in de samenwerking tussen MEE en WMW er sprake was van een niveauverschil tussen de deelnemers. Dit verschil hoeft geen belemmering te zijn voor deelname. Wanneer je vragen hebt of wilt weten of de training geschikt is voor een persoon, dan kan je dit bespreken met Anique Bleumink of Michiel Roggeveld.

 

Opgave kan via Michiel Roggeveld (06-22387201 / m.roggeveld@welzijnmw.nl).

Graag opgeven voor 2 oktober.

 

Praktische informatie:

 • Trainingsdagen : dinsdagavond
 • Tijden : 18:30 – 20:30 uur
 • Locatie : Weerdstraat 78 te Meppel
 • Trainingsdata : 10 oktober (startbijeenkomst) / 17 oktober / 24 oktober / 31 oktober / 7 november / 14 november / 21 november
 • Groepsgrote : 5 – 10 deelnemers
 

Buurtzorg

Buurtzorg levert met kleine teams persoonlijke verzorging en verpleging thuis als u ernstig ziek bent, na een ziekenhuisopname of als u zelfstandig wilt blijven wonen. Onze medewerkers helpen u bijvoorbeeld met de persoonlijke verzorging en het klaarzetten en geven van medicijnen. Ook verrichten zij handelingen op verzoek van uw behandelend (huis)arts of specialist. Buurtzorg levert ook palliatieve zorg in de laatste fase van het leven.

 
 

Gratis online cursussen PGB

Vindt u het lastig om aan anderen uit te leggen wat een pgb is? Of om duidelijk te weten wie met met welke wet of loket te maken heeft? En wat een pgb dan te bieden heeft? Dan kunt u voortaan verwijzen naar de twee gratis cursussen van Per Saldo: ‘Wat is een pgb’ en ‘Pgb in vier wetten’.

 

In de cursus ‘Wat is een pgb’ vertelt Per Saldo-voorlichter Hans van der Knijff waarom hij heeft gekozen voor een pgb, en worden de verschillen tussen een pgb en zorg in natura op een rij gezet. Aan het eind van de cursus kunt u zelf de pgb-test doen.

In de cursus ‘Pgb in vier wetten’ leert u wie met welke zorgwet te maken kan krijgen en wat een pgb dan te bieden heeft.

 

Hoe is het gesteld met uw eigen kennis van het pgb? Doe de gratis cursussen en u weet het! U vindt de gratis online cursussen op www.persaldo-onlinecursus.nl

 

Mantelzorgplatform Meppel

Weerdstraat 78

7941 XH Meppel


Tel: 085 - 273 14 44

mantelzorgplatformmeppel@welzijnmw.nl

www.mantelzorgplatformmeppel.nl

Klik op de afmeldlink als je geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen.

 

Afmelden

transparent