U ontvangt deze nieuwsbrief van het Mantelzorgplatform Meppel, omdat u zich hiervoor heeft ingeschreven.

Wordt de nieuwsbrief niet goed getoond?
Bekijk het in je browser.

 

nieuwsbrief            jaargang 3 | nummer 10 | december 2017

 
MANTELZORG
JONGE MANTELZORG
RESPIJTZORG
 

Agenda

12 januari 2018
14.00 - 16.00 uur

Mantelzorgplatform

De Koeberg, Meppel

 

 

 

Bijeenkomst

ex-mantelzorgers


17 januari 2018
20.00 - 21.30 uur

Alzheimercafé

CCM De Plataan
Vledderstraat 3, Meppel

 

24 uur leven

met dementie20 februari 2018
13.45 - 16.00 uur

Parkinsoncafé

Reestoord
Zuiderlaan 134, Meppel

 

Creatief met klei

en/of hout     

 

Zorg u voor een ander? Het is verstandig om ieder jaar de nieuwe premie en de vergoedingen na te kijken. Kunnen u en uw naaste komend jaar nog bij dezelfde zorgverleners terecht? Welke verschillende vergoedingen voor mantelzorg zijn er en wat kunt u er mee? Is een aanvullende zorgverzekering (nog) nodig? Mogelijk kunt u kosten besparen.

 

Basisverzekering

 • Op  de website www.ikregelmijnzorggoed.nl van Rijksoverheid leest u informatie over welke zorg vergoed wordt door zorgverzekeraars in de basisverzekering, het eigen risico en of u recht heeft op zorgtoeslag.
 • Kijk op de website van uw zorgverzekeraar welke diensten zij aan alle verzekerden bieden bij mantelzorg ongeacht een aanvullende verzekering, bijvoorbeeld telefonisch advies, wachtlijstbemiddeling, een mantelzorgboek, mantelzorgpas, online cursus of korting op diensten aan huis.

 

Aanvullende verzekering

 • Informeer bij uw zorgverzekeraar op wiens naam de aanvullende verzekering moet staan om gebruik te maken van vergoedingen voor bijvoorbeeld of een mantelzorgmakelaar.
 • Wilt u gebruik maken van vervangende zorguit de aanvullende verzekering? Kijk dan kritisch naar de voorwaarden, bij welke organisaties u hiervoor terecht kunt en of dit passend kan zijn voor u. Een voorwaarde kan zijn dat u moet samenwonen met degene voor wie u zorgt of dat u ruim van te voren aan moet geven wanneer u vervanging nodig heeft.
 • Als uw naaste in een zorginstelling of verpleeghuis verzorgd wordt, dan is een aanvullende verzekering voor uw naaste vaak niet nodig omdat de meeste zorg uit de basisverzekering of Wet langdurige zorg (Wlz) vergoed wordt.
 • U kunt ook bij zorgverzekeraars terecht voor informatie over vergoedingen van sommige technologische hulpmiddelen zoals als wek- en waarschuwingsapparatuur, wachtlijstbemiddeling en het aanvragen van een pgb voor zorg uit de Zorgverzekeringswet. 
 • Met een collectiviteitskorting via uw werkgever, consumenten- of ledenorganisatie bespaart u op de kosten van uw zorgverzekering. Leden van Mezzo krijgen korting bij Menzis.
 

Bijeenkomst ex-mantelzorgers

Datum             : vrijdag 12 januari 2018

Tijd                  : 14.00 uur tot 16.00 uur

Plaats:             : Wijkcentrum Koeberg  Meppel

 

Na een (lange) periode van zorgen voor, bent u alleen komen te staan. Een verdrietige tijd waarin je te maken kan krijgen met gemengde gevoelens. Om deze periode niet geruisloos voorbij te laten gaan, organiseren wij twee keer per jaar een bijeenkomst om symbolisch afscheid van uw tijd als mantelzorger te kunnen nemen.

Het is een bijeenkomst waar u met andere ex-mantelzorgers, onder het genot van een kop koffie, thee en wat lekkers, uw verhalen en ervaringen kunt delen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Contactpunt Mantelzorg in samenwerking de mantelzorgconsulent van Welzijn MensenWerk.


In de bijeenkomst is aandacht voor :

 • Persoonlijke inbreng
 • Ineens weer 24 uur tijd beschikbaar voor uzelf
 • Schuldgevoel
 • Verdriet over afscheid nemen van de zorgtaken
 • Omgaan met reacties uit de omgeving
 • Weer leren je eigen leven te leiden

 

Na deze bijeenkomst kunt u uw weg vervolgen zoals bij u past. Misschien wel door contact te houden met één van de deelnemers. Of te kiezen voor passend vrijwilligerswerk of leuke vrijetijdsbesteding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Marian Metselaar sociaal werker
T 06-51155379 of E m.metselaar@welzijnmw.nl

Namens het Contactpunt Mantelzorg en Welzijn MensenWerk
Rita Piek en Marian Metselaar

 
 
 

Afmelden nieuwsbrief

Als u geen mantelzorg meer verleent of u wilt geen digitale nieuwsbrief meer ontvangen, meld u dan af via onderstaande 'afmelden' link.

Mantelzorgplatform Meppel

Weerdstraat 78

7941 XH Meppel


Tel: 085 - 273 14 44

mantelzorgplatformmeppel@welzijnmw.nl

www.mantelzorgplatformmeppel.nl

Klik op de afmeldlink als je geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen.

 

Afmelden

transparent