Wordt de nieuwsbrief niet goed getoond?

Bekijk deze in uw browser

Afbeelding
 

Hulp bij geldzorgen? Ontdek wat de RSD voor u kan doen

Wanneer u geldzorgen heeft, komt er veel op u af. Op onze website vindt u korte filmpjes met uitleg over hoe wij u kunnen helpen. Zo zijn er bijvoorbeeld filmpjes over het kennismakingsgesprek met één van de schulddienstverleners, over hoe budgetbeheer werkt en over het starten van een schuldregeling.

 

Meer info
Uitgebreide informatie over schulddienstverlening leest u hier.


 

 

 

Gratis aanmelden
Aanmelden voor schulddienstverlening is gratis en kan via deze link

 

Belastingaangifte

Heeft u moeite met uw belastingaangifte? Wanneer u over een DigiD beschikt kan de Formulierenbrigade u helpen om de aangifte goed in te vullen. Het is wel nodig om hier een afspraak voor te maken. Hiervoor kunt u bellen met het nummer 030 - 692 95 00.

 

Toeslagen Belastingdienst

Heeft u vragen over toeslagen van de Belastingdienst, zoals:

 

  • huurtoeslag 
  • zorgtoeslag 
  • kindgebonden budget of
  • kinderopvangtoeslag

 

Dan kunt u het beste even contact opnemen met de Sociaal Raadslieden. Woont u in de gemeente Bunnik, de Bilt, Utrechtse Heuvelrug of Zeist? Dan kunt u langsgaan bij
Bergweg 1 in Zeist of bellen met het nummer 030 - 692 42 35. Woont u in de gemeente Wijk bij Duurstede? Dan kunt u contact opnemen met de Stichting Binding (Steenstraat 14a), telefoonnummer 0343 - 473 070.

 

Kwijtschelding mogelijk?
Doe de Kwijtscheldingscheck!

Heeft u al een aanslag ontvangen van de BghU (Belastingsamenwerking gemeenten & hoogheemraadschap Utrecht)? Het kan ook zijn dat u deze later in het jaar krijgt. Misschien kunt u kwijtschelding krijgen.


Kwijtscheldingscheck
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor kwijtschelding? Doe dan de Kwijtscheldingscheck. U vult dan een aantal vragen in over uw inkomen en uw bezittingen. Dit is helemaal anoniem.

 

Of u kwijtschelding kunt krijgen, hangt af van uw persoonlijke en financiële situatie. Heeft u een laag inkomen, weinig of geen vermogen en heeft u geen eigen huis of auto? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor kwijtschelding. 


 

 


 

Meer informatie 

Meer informatie leest u op de website van BghU; daar kunt u ook kwijtschelding aanvragen.

 

Automatische betaling van de Individuele Inkomenstoeslag (IIT)

Vanaf dit jaar krijgen inwoners met een algemene bijstandsuitkering de Individuele Inkomenstoeslag (IIT) automatisch uitbetaald. De IIT is een geldbedrag dat u zelf mag besteden.
U kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor spullen die duur zijn, zoals een nieuwe koelkast of televisie. 
 

Belangrijke voorwaarde 
U heeft al drie jaar of langer een algemene bijstandsuitkering, én u heeft de IIT al een keer aangevraagd en gekregen. Is dit het geval? Dan krijg u deze toeslag vanaf dit jaar automatisch overgemaakt. 

 
Wanneer krijg ik de IIT op mijn rekening? 
Als u bijvoorbeeld vorig jaar in mei de IIT heeft aangevraagd en gekregen, dan krijgt u in 2025 ook weer in de maand mei deze toeslag op uw rekening. 

 

Wel een bijstandsuitkering, maar nog nooit IIT aangevraagd of ontvangen?
Voldoet u aan de voorwaarden om IIT te krijgen? Maar heeft u nog nooit IIT aangevraagd? Dan moet u de IIT altijd eerst een keer zelf aanvragen. Pas daarna ontvangt u de IIT jaarlijks automatisch op uw rekening. 


 


Geen bijstandsuitkering, maar wel een laag inkomen? 
Dan heeft u mogelijk wel recht op de IIT, maar krijgt u deze niet automatisch uitbetaald. U kunt deze toeslag aanvragen via onze website: 
Individuele inkomenstoeslag | RSD. Voorwaarde is wel dat u al drie jaar een laag inkomen heeft. 

  

Heeft u vragen? 
Dan helpen wij u graag verder. 
Van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 - 17.00 uur kunt u ons bellen via het nummer 030 - 692 95 00. Mailen kan ook: info@rsdkrh.nl  

 
Afbeelding

Bent u bekend met de minimaregelingen?

Voor mensen met een minimum inkomen hebben alle gemeenten regelingen voor extra financiële ondersteuning. Dit worden minimaregelingen genoemd. Iedere gemeente heeft zijn eigen minimaregelingen. Gemeenten geven bijvoorbeeld kortingen op culturele en sportieve activiteiten of lidmaatschap van de bibliotheek. Wilt u weten welke minimaregelingen er in uw gemeente zijn?

Lees verder...

 

RCR zoekt nieuwe leden

De Regionale Cliëntenraad Kromme Rijn Heuvelrug (RCR) is op zoek naar nieuwe leden.

 

Wat doet de RCR? 

De RCR geeft de RSD advies over de plannen van de RSD op het gebied van werk, inkomen en schuldhulpverlening. Maar als raad zijn zij ook betrokken bij de uitvoering. De huidige cliëntenraad bestaat uit 7 leden en vergadert 12 tot 15 keer per jaar. De Cliëntenraad zoekt met name nieuwe leden uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de gemeente Zeist, zodat alle gemeenten uit de KRH regio zijn vertegenwoordigd.

 

 

Heeft u ervaring met de Participatiewet en wilt u meedenken over belangrijke thema's? Dan is de Cliëntenraad misschien iets voor u!

 

Meer weten?

Meer informatie leest u hier.

 

Betaaldata

De RSD betaalt rond de 10e van de maand de uitkering van de vorige maand uit. Uw uitkering over de maand maart wordt rond 8 april overgemaakt. Afhankelijk van uw bank staat het geld 1 of 2 dagen later op uw rekening. 

 

Lees verder...

 


Regionale Sociale Dienst
Kromme Rijn Heuvelrug
Postbus 13
3700 AA Zeist

Bezoekadres
Het Rond 6e
3701 HS Zeist
www.rsdkrh.nl

Afmelden voor deze nieuwsbrief

Wijzig uw profiel

transparent